آزمایش B2 Glycoprotein 

این آزمایش به منظور شناسایی برخی از بیماری ها مانند سندرم آنتی فسفولیپید انجام می شود.آنتی بادی بتا ۲ گلیکوپروتئین به عنوان یکی از آنتی بادی های اولیه به شمار می رود.
در برخی موارد خاص، این آنتی بادی، فسفولیپیدهای موجود در لایه بیرونی غشای سلولی را هدف قرار می دهد. این امر سبب ابتلای افراد به برخی از بیماری ها و ناهنجاری ها در بدن می شود. با کمک آزمایش B2 Glycoprotein می توان این بیماری ها را به موقع تشخیص داده و از پیشرفت آن جلوگیری نمود.
به منظور آشنایی بیشتر مخاطبین عزیز با آزمایش B2 Glycoprotein به بررسی اجمالی این آزمایش خواهیم پرداخت. پس پیشنهاد می کنیم تا انتهای مقاله با ما همراه باشید

هدف از آزمایش B2 Glycoprotein چیست؟

آزمایش B2 Glycoprotein به منظور تشخیص سندروم فسفولیپید انجام می پذیرد. با تشخیص به موقع این سندرم می توان از پیشرفت و حاد شدن بیماری جلوگیری نمود.
در واقع با انجام این آزمایش می توان به موقت و یا دائمی بودن سندروم پی برد. آزمایش مثبت آنتی بادی گلیکوپروتئین اغلب با این بیماری دیده می شود.

انجام آزمایش B2 Glycoprotein به منظور تشخیص اپیزود ترومبولیک نیز صورت می گیرد. اپیزود ترومبولیک یا ترومبوآمبولی وریدی نوعی از بیماری است که به دنبال لخته شدن بدون دلیل خون در بدن انسان به وجود می آید. تشخیص علت سقط مکرر جنین در بانوان نیز از دلایل دیگر تجویز این آزمایش توسط پزشک می باشد.

آزمایش B2 Glycoprotein چه زمانی انجام می شود؟

آزمایش B2 Glycoprotein در مرحله اول به همراه آنتی بادی کاردیولیپین انجام می شود. در صورتی که علائم APS یا لخته خون بدون توضیح در بدن بیمار مشاهده شود لازم است برای انجام این آزمایش اقدام نمایید. در صورتی که در ماه های دوم و سوم بارداری دچار سقط جنین شوید، لازم است این آزمایش را برای یافتن علت سقط انجام دهید.
اگر به بیماری بافت همبند یا لوپوس اریتماتوز مبتلا هستید لازم است نسبت به انجام آزمایش B2 Glycoprotein اقدام کنید. چرا که امکان دارد بیماری لوپوس با سندروم فسفولیپید در ارتباط باشد.

شرح آزمایش B2 Glycoprotein

آنتی بادی بتا ۲ گلیگوپروتئین به عنوان یک آنتی بادی خودکار در بدن انسان عمل می کند. این آنتی بادی با لخته های نامناسب خون همراه است.
این آنتی بادی، پلاکت ها و پروتئین های چربی غشای سلولی را هدف قرار می دهد. دستور انجام آزمایش B2 Glycoprotein در به منظور تشخیص افزایش این مواد و همچنین آنتی بادی های دیگر مانند کواگولات سل و کاردیولیپین داده می شود. اگر افزایش این آنتی بادی با آزمایش مشخص شود احتمال وجود لخته در سرخرگ و سیاهرگ های بدن وجود دارد.

تفسیر نتایج آزمایش B2 Glycoprotein

علاوه بر نتایج آزمایش بتا ۲ گلیکوپروتئین، پزشک برای تشخیص بهتر، بیمار را به صورت فیزیکی معاینه می کند. پس از بررسی علائم بیماری و سابقه پزشکی و نتایج آزمایش، اقدامات لازم در پروسه درمان انجام خواهد شد. اگر آزمایش بتا ۲ گلیکوپروتئین مثبت باشد، امکان ابتلا به سندروم فسفولیپید وجود دارد.
پزشک در صورت مثبت بودن نتیجه، دستور تکرار آزمایش پس از ۱۲ هفته را خواهد داد. هدف از انجام آزمایش دوم، شناسایی مدت اثر این سندروم و موقت یا همیشگی بودن آن است.

بعضی اوقات ممکن است آزمایش بتا ۲ منفی و آزمایش سایر آنتی بادی های فسفولیپید مثبت باشد. در این حالت اگر علائم و نشانه های بیماری وجود داشته باشد، احتمالاً فرد به سندروم APS مبتلا است.

You cannot copy content of this page

پیمایش به بالا