همه چیز درباره محیط کشت مک کانگی آگار

محیط کشت مکانکی آگار | محیط کشت MacConkey agar

تعریف و کاربرد

محیط کشت مکانکی آگار محیط کشت MacConkey agar یک محیط انتخابی است که عمدتا برای شناسایی و جداسازی باکتری های گرم منفی از مواد غذایی، آب، دارو و دیگر مواد صنعتی استفاده می شود. همچنین این محیط برای جداسازی باکتری های تخمیر کننده لاکتوز از غیر تخمیر کننده ها به کار می رود.

در ابتدا از این محیط برای جداسازی سویه های سالمونلا تیفوزا از دیگر اعضای کلیفرم ها استفاده می شد سپس اصلاح فرمول این محیط باعث بهبود رشد شیگلا و سالمونلا شد که این تغییرات شامل اضافه کردن ۰.۵ درصد کلرید سدیم،کاهش میزان آگار و تغییر غلظت نمک های صفراوی و قرمز خنثی بود.

این محیط با داشتن کریستال ویوله و نمک صفراوی مانع رشد گرم مثبت ها و افزایش رشد باکتری های گرم منفی می شود. کلنی های جدا شده از باکتری های کلیفرم به رنگ قرمز آجری هستند و ممکن است توسط نمک های صفراوی احاطه شده باشند این رسوب صفرا ناشی از کاهش pH محلی در اطراف کلنی و به خاطر تخمیر لاکتوز است. کلنی هایی که لاکتوز را تخمیر نمی کنند به صورت بی رنگ می مانند.

فرمولاسیون(گرم / لیتر):

Approximate Formula* Per Liter

Pancreatic Digest of Gelatin………………………………… 17.0 g

Peptones (meat and casein)…………………………………… 3.0 g

Lactose……………………………………………………………. 10.0 g

Bile Salts No. 3……………………………………………………. 1.5 g

Sodium Chloride…………………………………………………. 5.0 g

Agar……………………………………………………………….. 13.5 g

Neutral Red………………………………………………………… 0.03 g

Crystal Violet……………………………………………………… 1.0 mg

دستورالعمل 

  1. ۵۰ گرم از پودر را در یک لیتر آب مقطر به طور کامل حل کنید.
  2. آن را حرارت داده و اجازه دهید به مدت یک دقیقه بجوشد تا کاملا پودر حل شود.
  3. به مدت ۱۵ دقیقه در ۱۲۱ درجه سانتی گراد اتوکلاو شود.
  4. از کشت های مشخص و استاندارد جهت کنترل استفاده کنید.

نگهداری

این محیط صرفا برای آزمایشگاه است و باید درب قوطی کاملا بسته باشد. از تابش شدید آفتاب جلوگیری شود، در محیط خشک و خنک و رطوبت کمتر از ۶۰ % قرار گیرد.

You cannot copy content of this page

پیمایش به بالا