از آزمایش EndoMysial Antibodies جهت تشخیص وجود آنتی بادی های IgA بر علیه آنزیم ترنس گلوتامیناز استفاده می شود. این آنتی بادی در بیماران مبتلا به سلیاک باعث تخریب مخاط روده و در بیماران مبتلا به درماتیت هرپتیفرم سبب آسیب پوستی می شود. بیماری سلیاک (Coeliac disease) نوعی بیماری ارثی خودایمنی می باشد که خود آنتی بادی های EMA در روده مخصوصا بعد از صرف خوراک حاوی گلوتن (مانند گندم و جو) افزایش می یابند و می توانند سبب کاهش جذب غذا در روده و در نهایت سوء تغذیه شوند
اطلاعات تکمیلی درباره آزمایش آنتی بادی اندومیزیال:
وجود IgA-EMA در سرم حساسیت و ویژگی بالایی برای درماتیت هرپتی فرم (DH) و بیماری سلیاک دارد. تیتر IgA-EMA به طور کلی با شدت آنتروپاتی حساس به گلوتن ( جوانه گندم) مرتبط می باشد. در بیمارانی که رژیم عاری از گلوتن را به دقت رعایت می کنند، تیتر IgA-EMA ظرف 12-6 ماه پس از آغاز درمان رژیمی، شروع به کاهش پیدا می کند.
علت انجام تست آنتی بادی اندومیزیال:
- تست تشخیصی برای بیماری سلیاک و درماتیت هرپتی فرم(DH)
- پایش بیماران سلیاک و درماتیت هرپتی فرم (DH) که رژیم عاری از گلوتن دریافت می کنند.
- این تست ممکن است به خصوص در کودکان سودمند باشد، از جمله ارزیابی کودکان مبتلا به اختلال در رشد، کم خون (آنمیک)، نفخ شکمی، اسهال، استاتوره، کرامپ های روده ای و کاهش وزن.
روش آزمایشگاهی آنتی بادی اندومیزیال:
IFA, ELISA
آنتی بادی اندومیزیال_Endomysial Antibody Serum IgA:
آنتی بادی های ضد اندومیزیال IgA در 90 درصد بیماران سلیاک یافت می شود. آنها یک نشانگر بسیار خاص و حساس برای بیماری سلیاک و درماتیت هرپتی فرمیس هستند. تست آنتی بادی ضد اندومیزیال 98% حساس و 98% اختصاصی برای بیماری سلیاک بالینی یا تحت بالینی پیشنهاد شده است.آنتی بادی اندومیزیالEMA علیه اندومیزیوم، یک پروتئین بافت همبند که بین میوفیبریل ها در سلول های ماهیچه صاف دستگاه گوارش پستانداران یافت می شود، هدایت می شود. هنگامی که مشخص شد EMA ها با انتروپاتی حساس به گلوتن مرتبط هستند، آزمایش های بیشتری برای شناسایی آنها ایجاد شد.کمبود ایمونوگلوبولین A (IgA) در بیماران مبتلا به بیماری سلیاک (CD) 10 تا 15 برابر بیشتر از افراد سالم است. تست های سرولوژیکی به روش های ارجح برای تشخیص CD در بیماران علامت دار و بدون علامت تبدیل شده اند.هنگامی که این سطوح بالا می رود، نشانه احتمالی این است که شما در معرض خطر ابتلا به بیماری سلیاک هستید. نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که این آنتی بادی های بالا همیشه به معنای ابتلا به بیماری سلیاک نیست. آنها می توانند سایر مشکلات خودایمنی را نشان دهند، اما وجود آنها نیاز به آزمایش بیشتر برای بیماری سلیاک دارد.